FSMVÜ | DIGIATHON 2022’de doktora öğrencimizin takımına birincilik ödülü
Haber Arşivi
DIGIATHON 2022’de doktora öğrencimizin takımına birincilik ödülü
FSMVÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Lisans, Yüksek lisans mezunu ve Doktora programı öğrencimiz Oğuzhan Oktay Büyük'ün yer aldığı TKM-M060 takımı "Hisseli(Parçalı) Nitelikli Fikri Tapu" başlıklı proje ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen "Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu Digiathon 2022" yarışmasında birinci olmuştur. Öğrencimizi ve takım arkadaşlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu-DIGIATHON 2022’de Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencimiz Oğuzhan Oktay Büyük’ün takımı birinci oldu.
Bu yıl ilk kez düzenlenen Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu, Dijital Türkiye hizmetleri temasıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların blokzincir alanındaki becerileri ile Dijital Türkiye hizmetlerini blokzincir altyapısı ile geliştirmesi veya yeni bir fikir olarak sunmasını amaçlayan yarışma kapsamında ülke genelinde yer alan üniversitelerden ve firmalardan başvuran yarışmacılar, oluşturdukları takımlarla gerçek hayatta kullanılan ve kullanılabilecek hizmetler için yetkinliklerini sergiledi. Çoktan seçmeli soru-cevap şeklinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen ön elemeyi geçen 20 takım, 12-13 Kasım’da yapılan final etabında yarıştı. Lisans ve yüksek lisansını da üniversitemizde tamamlayan doktora öğrencimiz Oğuzhan Oktay Büyük’ün içinde yer aldığı takım TKM-M060 birinci, 0XA1E1ACE1E takımı ikinci, BİLKENTDEV takımı da üçüncü oldu.
Hackathon fikirleri gerçeğe dönüşecek
DIGIATHON 2022’nin kapanışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 13 Kasım’da İstanbul Ataşehir’de yapıldı. Bu yarışmayla dikkatleri maddi kazanç hevesinin beslediği kripto paralardan ziyade blokzincirin sunabileceği diğer çözümlere kaydırmak istediklerini belirten Bakan Varank, “Belki de Hackathon sonucu ortaya çıkan fikirlerden bazıları ile şeffaflığı ve güvenilirliği artırarak yeni hizmetleri buraya ekleyeceğiz. Veya var olan hizmetleri daha iyi hale getirebileceğiz. Blokzincir, akıllı sözleşmeler ile dijital haklar alanına yeni bir bakış kazandırırken, kayıt saklama tarafında tapu, oylama, telif gibi farklı başlıklarda oldukça yenilikçi yaklaşımlar sunabilir. Konuyla ilgili literatür taraması yaptığınızda özellikle son beş senede ilginin katlanarak arttığını görebilirsiniz. Blokzincir konusunda keşfedilebilecek daha birçok yenilik alanı var.” diye konuştu.
Bakan Varank, dereceye giren takımlara kripto varlık ödülünün yanı sıra ilk üçe giren takımlara TOGG ile iş birliği yapma imkânı sunulacağını açıkladı. Konuşmasının ardından Bakan Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile yarışmada dereceye giren takımlara ödüllerini sundu. 30 saat süren yarışmada birinci takıma 10 bin dolar, ikinci takıma 5 bin dolar ve üçüncü takıma 2 bin 500 dolar değerinde kripto varlık ödülü verildi.